• Wafelijzers voor ijshoorntjes
    IJshoorntjes zijn gemaakt uit  lichte, knapperige wafeltjes. Nog zacht en plooibaar wanneer ze pas gebakken zijn, worden deze wafeltjes tijdens het afkoelen hard en krokant.
  • Wafelijzers voor fruitwafels

    Deze wafels met fruitvulling zijn ontstaan in de Oostkantons van België en de regio's rond Luik en Verviers. Deze regio's zijn eveneens gekend voor hun oude en omvangrijke fruitteelt.

    De vulling kan zoet en allerlei soorten fruit bevatten of hartig zijn, zoals de combinatie van kaas en ham.



  • Wafelijzers voor hartwafels
    Deze wafel is ontstaan in Duitsland waar ze 'Bergischer Waffel' wordt genoemd. Ze wordt gemaakt uit een vloeibaar deeg en heeft een zachte kern met krokant gebakken buitenzijde.
     
    Hartwafels zijn te vinden in koffiehuizen, bakkerijen en de koekjesafdeling van grootwarenhuizen.
     
  • Wafelijzers voor boterwafels

    Deze zoete wafel kan zowel krokant als iets zachter gebakken zijn en wordt bereid met verse roomboter.

Startpagina

In 1922 startte Isidoor Van Damme met de productie van wafelijzers in Brussel. Zijn zoon Hubert zette dit voort en bouwde eveneens de export wereldwijd uit.

De Brusselse wafels en hun wafelijzers werden langzaamaan wereldwijd bekend. De wereldtentoonstelling van 1964 in New York betekende...